Archive results for the 'objektiv' category/tag:

oljke_01

oljke_02

oljke_03

oljke_04

oljke_05

oljke_06

oljke_07

oljke_08

oljke_09

oljke_10

oljke_11

oljke_12

oljke_13

oljke_14

oljke_15

Nekaj romantičnega se skriva v obiranju oljk, pa čeprav celodnevno vihtenje grabljic med gostim vejevjem ni ravno najbolj enostavno. A če delo poteka v dobri družbi pod toplim soncem in ob zvokih spontanega kitarskega koncerta iz sosedove garaže, utrujenost hipoma zbledi … In, ja – novi fotoaparat je res mrcina. Potrjeno :)

There is something romantic about olive harvest, even if it’s not the easiest job in the world. But if there’s good company, warm sun and an impromptu guitar concert coming out of the neighbour’s garage you really don’t feel any pain at all … And yes, my new camera is an animal. Officialy :)

Extra virgin vol. 24 people like this post.


k_j_02

k_j_01

k_j_03

k_j_05

k_j_07

k_j_21

k_j_08

k_j_10

k_j_11

k_j_12

k_j_13

k_j_14

k_j_09

k_j_06

k_j_19

k_j_15

k_j_16

k_j_17

k_j_18

k_j_20

Pred dvema letoma ju je za vedno povezal mali Benjamin, letos pa sta svojo zaobljubo ljubezni podpisala tudi uradno. V čast mi je bilo, da sem lahko zabeležila spomine na njun dan v obliki fotografij. Katarina in Janez, naj bo vajina skupna pot dolga in sladka!

Two years ago little Benjamin made them a family forever, but this summer they decided to make it official. It was an honougr to take photos of their wedding and help them capture the memories of that day for years to come. Katarina and Janez, may your path together be long and sweet!

Katarina & Janez2 people like this post.


V sodelovanju S projecta in Steklarne Hrastnik se je danes v restavraciji Fifteen Jamieja Oliverja v Londonu rodil nov slovenski izdelek, ki ni samo zabaven in privlačen na pogled, ampak pripoveduje tudi zanimivo zgodbo. Kozarec z imenom Speak namreč nima ravnega dna in se v neprestanem gibanju pozibava po površini, kamor ga odložimo. Kljub temu, da je nenavaden in iz množice iztopa, še vedno opravlja svojo nalogo –  le na malce drugačen način. Enako velja za depriviligirane mlade, ki jim zavod S project v okviru svojega socialnega projekta S akademYa v šetmesenih izobraževalnih ciklih ponuja učenje s področja kuhanja, podjetništva in osebne rasti. Del dobička od prodaje kozarca Speak je namenjen prav njim. Da bi na sebi lasten in včasih drugačen način prišli do cilja.
V pestrem mozaiku vseh sodelujočih pri Speakovi zgodbi sem v celoto s ponosom in veseljem prispevala grafično podobo, zasnovo embalaže in del fotgrafskega gradiva.

Speak is a Slovenian product that was created in cooperation between the company Steklarna Hrastnik (a Slovenian glass company) and S project. The vision of S project which is looking for individuals who are apparently unreliable and unstable – however, put through their S akademYa educational model they are “stabilized” and prepared for life on their own – gave birth to an idea of a glass which would have the same characteristics: unstable, unusual and useless at a cursory look. Fill it with content and it becomes reliable, unbreakable, different, and attractive. And when set on its base it is raised above the average. With the sales of the glass Speak, the S project and Steklarna Hrastnik will create new opportunities for young people since they are assigning some of the sales revenue to educating the socially underprivileged youth in the field of cooking, entrepreneurship and personal growth.
I was proud to be able to contribute to the Speak story with graphic and packaging design as well as with some of the photos on the page.

PS:
Že veste kaj boste podarili bližnjim za praznike? Speak je v teh časih lahko res super darilo :) kupite ga lahko tukaj.

Speak for a higher purpose11 people like this post.


Instagram jesen je obarvana sivo rumeno. Mogoče mi pa sčasoma postanejo všeč ti meseci.

Instagram fall came in gray and yellow. I just might learn to love it someday.

Instafall3 people like this post.


V četrtek, 27.9. se je v Dami zgodila prva S večerja. Dišalo je omamno, atmosfera je bila prijetna, obrazi pa fotogrnični. Ne zamudite naslednje!

On Thursday, 27th of September, the first S dinner took place in Dama restaurant. It smelled delicious, the atmosphere was great and the students turned out to be really photogenic. Don’t miss the next one!

The first S dinner5 people like this post.


V Divači je bilo v petek zvečer v zraku nekaj posebnega … Polna luna, super amient letnega kina Muzeja slovenskih filmskih igralcev, tisti retro zvok predvajanja starih filmskih kolutov, zvezdno nebo in prijetna družba. Ob ogledu serije starih kratkih filmov o Krasu nam smo se navduševali nad posnetki iz časov, za katere se zdi, da so se tudi v resnici odvijali v črno-belem. Ob koncu smo se spet sprehodili skozi muzejsko trgovinico in psssssst – na zalogi je le še nekaj kitajskih Kekcev, zato hitro pot pod noge!

There was something in the air on Friday in Divača … Full moon, great atmosphere at the open air cinema of the Museum of Slovenian film actors, that special sound of old movie film rolls running, stars in the sky and nice company. We were really impressed by the selection of short movies about Slovenian Karst region from the good old times that seem to have been happening in back-and-white mode only. At the end we also walked through the museum shop again and I saw that they still have a couple of Kekec posters left :)

Muzej slovenskih filmskih igralcev Divača3 people like this post.


 

Summer on b&w film9 people like this post.


Istanbul Instagram vol.46 people like this post.


Istanbul Instagram vol.33 people like this post.


Istanbul Instagram vol.22 people like this post.


Istanbul was more than amazing!

Istanbul Instagram vol.12 people like this post.


Se skoraj bojim napisat, da ne pobegne … ampak, trikrat hura za zgodnjo pomlad!

I’m a bit affraid to write it down, so I won’t jinx it … but spring is almost here!

Nanos8 people like this post.


Ni večje zabave od drsanja po zamrznjenem koseškem bajerju! In prav vsako leto, ko se podam na pot po ledu se mi zdi, kot da sem zakorakala naravnost v eno izmed Unicefovih voščilinic. V moji glavi so na njih vedno upodobljeni otroci v drsalkah.

I absolutely love frozen lakes and skating or just walking on ice. And every time I see all the people having so much fun on the small Koseze pond nearby it feels as if had just walked straght into one of the Unicef chritmas cards. In my mind they always had children skating pictured on them.

Winter joy3 people like this post.


TEDx v Mariboru je bil event presežkov. Presežkov energije, vzdušja, predavanj, idej, prebliskov, razmišljanj, smeha, druženja, tvitanja, snega in mraza. Nadkul.

TEDx event in Maribor was full of superlatives. People, energy, atmosphere, lectures, ideas, thoughts, laughs, twitting, snow and cold – everything was in abundance and utterly amazing.

 

TEDx Maribor – Freezing but amazing5 people like this post.


Tokrat o črkovnih dekoracijah.

This time i wrote about making letters decoration.

Nedelo 0213 people like this post.


V petek se je na police trafik prikradla še druga številka Delaindom+, v kateri smo sodelovale blogerke. /bragging mode on/ Tokrat si ne morem pomagati, da se ne bi pohvalila tudi z naslovnico … /bragging mode off/ Rubrika ‘Naredite si leto sami’ je izpadla super, ob prebiranju vseh DIY projektičev some prav zares zasrbeli prsti, mislim, da se bom v prihajajočem letu  lotila prav vseh!
/khmm, was the bragging mode ever really off?/

Last issue of Deloindom+ was published on Friday and i’m proud to tell you it has my photo on the cover! It’s so exciting to see the final work of all the contributing blogging ladies who were invited by the editor to present 12 DIY projects – one for each month of the upcoming new year!

Deloindom+ Vol. 210 people like this post.


V petek smo ob finem vinčku, še boljši torti in ob zabavnih ritmih fenomenalnih Xequtifz v Ajdovščini  skupaj otvorili novo staro restavracijo z lounge barom Dama. Dama se je preselila na novo lokacijo, kjer je pod pod budnim očesom Nine Selan in Vida de Glerie dobila bleščečo moderno preobleko. Torej, če vas pot kdaj zanese v deželo burje, vsi na kosilo v Damo – mislim, da se dobrotam mojstrice Jade preprosto ne da upreti!

From now on there is no doubt where to go if you are hungry in Ajdovščina. A brand new restaurant and lounge bar Dama opened it’s door this weekend. We had a blast – the Xequtifz gave their best and the place was magical (the interior was designed by a young but very creative couple Nina Selan in Vid de Gleria). And if i tell you that the food menu in Dama is being supervised by chef Jade , you really have no exuses not to come any more!

Dama6 people like this post.


vikend. končno.
pridne roke, sonce, burja, okusna malica in razgled na soline.

weekend. finally.
diligent hands, sun, bora wind, tasty snacks and a view over the salt pans.

Extra virgin9 people like this post.


Tam daleč za devetimi gorami (no, ja za desetimi bloki), za devetimi vodami (khm, za devetimi cevmi iz toplarne) in za devetimi poljanami (…. če smo natančni pa v Mostah) stoji Vila Mojmir. Skoraj kot v pravljici – zdi se, kot da se je v njej ustavil čas. Nikakor mi ne gre iz glave, kako zabavno je bilo tam včerajšnje druženje s Klaro in Klemenom in kako fenomenalno je pravzaprav njuno handmade stanovanje. Ne vem, ali gre za to kriviti njun nadslasten brunch ali starinsko omaro z orodnjem na hodniku, morebiti retro moto čelado na polici, Klarin kotiček za šivanje, zna biti, da imajo prste vmes tudi super plakati na stenah, rexi v jedilnici, batmobil ali pa katera od črno pobarvanih vrat …
Zato pa zdaj vsi hitro oddajte svoj glas za njun predlog nove eko embalaže za Mercator. Držim pesti!!

In a land far, far away (ok, in reality it’s hidden behind the heating plant in Ljubljana) stands a house called Vila Mojmir. But it really does feel like in a fairytale, like time stood still there. I can’t seem to forget how great my day was hanging out with Klara and Klemen who live there in their perfect not so little handmade appartment. Maybe it was the tasty bruch they made or the old wooden tool cabinet in the hall, perhaps the retro motor helmet on the shelf, Klara’s sewing corner, all the great posters on the walls, rex chairs in the dining area, batmobile or all the black doors in there …
So now please, vote for their proposal for Mercator eco packaging. I keep my fingers crossed!

Vila Mojmir10 people like this post.


skrivnost je razkrinkana. vsi hitro šibat v trafiko po novo številko revije Deloindom+!
moja se že sama od sebe odpre na strani 14. priznam – ne morem nehat špegat. malo zaradi veselja ob objavi, malo zaradi nenavadnega občutka ob gledanju same sebe in malo zato, ker vsakič znova opazim vse napake in si mislim, kaj bi lahko bilo boljše. vsekakor se bomo trudile še naprej – nadaljevanje sledi čez dober mesec :)

the secret is finally out. you can find us in the new issue of Deloindom+ magazine on page 14!

Deloindom+2 people like this post.


iz tegale trebuščka je včeraj z velikodušno zamudo končno na svet prijokal moj skoraj nečak – mali Benjamin :) čestitke in vso srečo mladi družinici, da bi bilo njihovo skupno življenje brezskrbno in nočni spanec vselej miren!

my almost nephew – little Benjamin – was born yesterday after letting us all wait for quite some time :)
congratulations to his mom and dad, may the new familiy be granted with a lot of sleep and ever present happiness!

Benjamin16 people like this post.


točno pred enim tednom so kaktusi v  tivolskemu rastlinjaku dobili novo glasno družbo. namesto običajnih mirnih obiskovalcev se je med njimi znašlo pet blogerskih deklin (1, 2, 3, 4 in moja malenkost), ravno toliko – ali pa še kakšen več – fotoaparatov, cel kup oh in sploh luštnih cunj in polni pladnji najodličnejšejših cupcakeov. tole naj bo le manjši teaser, kaj več o celi zadevi pa oktobra v trafikah!

exactly a weak ago something exciting happend at the tivoli greenhouse in ljubljana. instead of the usual visitors five blogging ladies (1, 2, 3, 4 and myself) filled up the space with cameras, pretty clothes and a lot of delicious cupcakes. this is just a small teaser, the rest will follow in october – both here and on the local newsstands!

Coming soon9 people like this post.


tadaaaaaa! če berete tale post, pomeni, da tudi gledate tele fotografije, kar SEVEDA pomeni, da sem končno dobila svoj fotič nazaj. danes je nasploh vesel dan, zato sem ga začinila še z mamino specialiteto – baziliko v oljčnem olju. temu sama pravim ‘shranjevanje poletja v kozarčke za zimske dni’. recept je pravzaprav zelo preprost. nabereš liste bazilike, jih opereš in posušiš na kuhinjski krpi. potem liste zmiksaš in dodaš olivno olje, pomiksaš še enkrat in mešanico pospraviš kozarček. boljše ne more bit!

wiiiiha! if you are reading this post it means you are also looking at these photos, which OF COURSE means i got my camera back. today is a happy day. i celebrated it with my mom’s speciality – basil in olive oil. i call it ‘saving the summer in jars for winter time’. and it’s really easy to make. pick some basil leaves, wash them and let them dry on a tea towel. then blend the leaves with your kitchen blender, add olive oil, blend again and put the mixture in small jars. as good as it gets!

It is back6 people like this post.


izlet na morje za vikend je vedno dobra izbira.

going to the sea for the weekend is always a good idea.

Lazy days10 people like this post.


i got a call today from canon tech support. it will take them at least 14 days to fix my camera. apparently some electronic parts broke down. so i decided to do some graphics instead while i’m waiting. this one was done today.

No camera graphic14 people like this post.