Archive results for the 'stanovanje' category/tag:

Včasih se stvari postavijo na svoje mesto šele takrat, ko za to resnično nastopi pravi čas. Tole knjigico sem našla v smeteh pod našim blokom le nekaj dni po tem, ko sva se odločila, da uresničiva najino veliko željo – kupiti in prenoviti staro kraško hišo. Ampak ne katero koli, temveč prav tisto, v katero sva se oba zaljubila nekega deževnega dneva, ko sva se sredi dvorišča spogledala in hkrati rekla ‘to je to’. Sledili so dnevi urejanja birokracije, obiskov na banki ter  srečanj s takšnimi in drugačnimi ljudmi. Ves ta čas si velike novice vraževermo nisem upala deliti s vami, da  se ne bi kaj predčasno zalomilo. A zdaj ni več poti nazaj – hiša je najina in avantura z imenom ‘Na Krasu’ se začenja. Fotografije in poročila sledijo!

Lately I’ve been thinking that there is really a right timing for everything. I found this little old book (it is called In Karst) in the trash near my apartment only a couple of days after my boyfriend and I have decided to turn our dreams to reality – we are going to buy and restore an old house in the Slovenian Karst region. But this wouldn’t be just any old house, we found a perfect place that immediately got us saying ‘this is it’. And then the bureaucracy began … The tones of papers we had to sign and all the problems that came along got me so superstitious that i really didn’t want to say anything before it was all done. And now it is – the house is ours and the Karts adventure begins. Photos and reports will follow soon!

Na Krasu9 people like this post.


and here is the chair after.

After1 person likes this post.


Danes sem z garažne razprodaje v parku Tabor domov privlekla še en nadkulski retro stol :)
Obnova sledi kmalu!

I bougt this more than cool  retro chair on a yard sale in Ljubljana’s Tabor park today :)
The renovation will follow soon!

Tabor yard sale6 people like this post.


Moje popisovanje se nadaljuje še v NeDelu.

My writing ‘career’ continues in sunday edition of Delo newspaper.

NeDelo12 people like this post.


december se je začel zelo diy. adventni venček že visi, živali strmijo vame s police, nadkul geokugla pa pridno požira množico malih predmetov iz nereda moje pisalne mize.

december started off in a very diy way. my brand new christmas wrath is already on the door, all the animals keep staring at me from the shelf and a multitude of small items from my desk found their home in the superb geoball.

 

Cartboard December10 people like this post.


Tam daleč za devetimi gorami (no, ja za desetimi bloki), za devetimi vodami (khm, za devetimi cevmi iz toplarne) in za devetimi poljanami (…. če smo natančni pa v Mostah) stoji Vila Mojmir. Skoraj kot v pravljici – zdi se, kot da se je v njej ustavil čas. Nikakor mi ne gre iz glave, kako zabavno je bilo tam včerajšnje druženje s Klaro in Klemenom in kako fenomenalno je pravzaprav njuno handmade stanovanje. Ne vem, ali gre za to kriviti njun nadslasten brunch ali starinsko omaro z orodnjem na hodniku, morebiti retro moto čelado na polici, Klarin kotiček za šivanje, zna biti, da imajo prste vmes tudi super plakati na stenah, rexi v jedilnici, batmobil ali pa katera od črno pobarvanih vrat …
Zato pa zdaj vsi hitro oddajte svoj glas za njun predlog nove eko embalaže za Mercator. Držim pesti!!

In a land far, far away (ok, in reality it’s hidden behind the heating plant in Ljubljana) stands a house called Vila Mojmir. But it really does feel like in a fairytale, like time stood still there. I can’t seem to forget how great my day was hanging out with Klara and Klemen who live there in their perfect not so little handmade appartment. Maybe it was the tasty bruch they made or the old wooden tool cabinet in the hall, perhaps the retro motor helmet on the shelf, Klara’s sewing corner, all the great posters on the walls, rex chairs in the dining area, batmobile or all the black doors in there …
So now please, vote for their proposal for Mercator eco packaging. I keep my fingers crossed!

Vila Mojmir10 people like this post.


a ni fino, kako se včasih iz najslabših situacij v življenju razvije nekaj finega? vse se je začelo nekega zelo bednega popoldneva, polnega slabih novic in jeze. med telefonskim pogovorom sem slučajno začela drezati v nič hudega sluteč vzidan podboj med predsobo in kuhinjo, ki mi je šel na živce že od nekdaj. podboj se je začel premikati, jeza pa je prihajala na plan. po treh dneh žaganja, tolčenja, lomljenja, mešanja hobby kita, glajenja, barvanja in švicanja so me vsi slabi občutki dokončno zapustili, ostal pa je le svež pogled na prenovljen prostor s čistim zaključenim zidom brez podboja. za piko je poskrbel še nov obešalnik za plašče in svet je spet lep!

isn’t it amazing how sometimes the worst situations in life turn into something great? it was one of those days full of bad news and i could just the feel anger piling up inside me. i was talking on the phone and looking at this doorframe between the kitchen and the hall, which was really bothering me for a while. suddenly i started to poke it and as i was hitting it harder and harder the doorframe started to move and the anger was released. after three days of cutting, sawing, pounding, breaking, mixing wall putty, sanding, painting and sweating all the bad feelings went away. all there was left was a fresh sight of a refurbished space with a clean wall and no doorframe. a new coat rack rounded up the story and the world is wonderful again!

Anger management3 people like this post.


tudi retro številka 3 je dobila epilog. če se je še kdo namenil prenoviti tele stole, ki jih je pred časom ponujal gospod Tomaž, naj vas opozorim, da so me v tapetništvu okregali, ker sem za pretapeciranje s seboj prinesla neraztegljivo platneno blago. pri tovrstnih zahtevnejših modelih naj bi se namreč uporabljal malce raztegljiv tekstil, ker je potem delo precej lažje, izdelek pa posledično lepši in bolj natančno izdelan. no, vseeno so se moji mojstri potrudili in trojka izgleda super. hvala!

and finally – even my retro chair number 3 is finished. it turned out super chic despite the fact, that the re-upholstering wasn’t done with elastic fabric, which apparently is the way to go with these kind of chairs. a big thank you goes out to my upholstering company, who always seems to find a solution!

Chair no.3 – After19 people like this post.


predstavljam še četrtega v vrsti rešenih stolov, ki je v družbi ‘šmirgel’ papirja, sveže barve in novega blaga za sedalo postal moj poletni projektič. no, pravzaprav gre za dva enaka primerka, ki zaenkrat še iščeta mesto v stanovanju. ampak, ker smo že ugotovili, da finih stolov ni nikoli preveč, se bo mesto že našlo!

this is my latest old chair makeover project, which i was working on this summer. i actually refurbished two of them so i have a happy yellow pair now. they don’t have a spot in my apartment yet, but since we already found out that there could never be enough of old chairs, i think they won’t have to wait long!

Chair no.49 people like this post.


no, zdej pa končno tud foto poročilo o veleprenovi kopalnice. vse sem mela sproti poslikano, ampak na koncu, ko je blo že vse končano, je pa tehnika zatajila (joj, obljubim, da bom pa zdej res nehala težit s fotičem …)! anywho to je to. res sem se načakala ampak zdej je pa top!

i finally managed to put together this photo story about my bathroom renovation. i waited sooo long for it to happen and at the end i couldn’t take pictures of it because of my camera breakdown (ok, i promise i’ll give it a rest now …). but everything’s all done and it looks amazing!

Bathroom renovation18 people like this post.


tole je najnovejša pridobitev v stanovanju. kitajski kekec, how cool is that :) če pohitite, ga ujamete tudi vi – v tem super finem muzeju.

Kekec is the ultimate slovenian movie character of our youth. this is a reprint of a poster from the chinese broadcasting in ’56.  and it’s now a brand new addition to my living room. if you hurry you just might still get it here.

Who is the real Kekec5 people like this post.


po retro sredi v trgovini sisi (na žalost mi je ob prihodu crknila baterija v fotoaparatu, a sta zato fensišmensi ana in pepermitova gospodična poskrbeli za super poročilo) se mi je zgodil tudi retro ponedeljek. za simbolično ceno sem posvojila že tretji old skul stol iz stola kamnik. zaenkrat biva še v kleti in čaka na svojo pomladitev. če nakup zanima še koga izmed vas, mi to prosim sporočite in vam posredujem kontakt prijaznega gospoda tomaža, kjer so na zalogi še štirje!

after the retro wedneseday bloggers meetup in sisi shop (where my camera battery sadly died but some other girls posted their reports about the event here and here) i didn’t have to wait long for the retro monday to follow. i adopted yet another old school chair (my third!) which is now patiently waiting for it’s makeover.

Chair no.38 people like this post.


na tole sončno soboto se je v šiški uradno začela pomlad. vsako leto njen prihod označim v koledarju na prvi dan v letu, ko lahko za celo popoldne na stežaj odprem balkonska vrata in se zgrozim nad zaprašenim in zanemarjeni balkonom. obljubim, da ga kmalu počistim in pripravim na sezono sončnih žarkov, danes je kljub umazaniji zadostovala že družba skicirke in kava na prostem!

today the spring has officially started in my apartment. every year i mark it in my calendar as the day the balcony doors were open for the whole afternoon without me freezing inside. all this is usually followed by my recognition just how dirty and dusty the balcony is. i promise to clean it soon but for today it was enough to simply have a cup of coffee outside with a sketchbook in my hands.

The dog days are over The horses are coming5 people like this post.


na fotkah je letošnje valentinovo darilo za naju. kdor je že kdaj sedel na kavi z mojim dragim, se prav gotovo zdaj že valja po tleh od smeha :)

in the photos you can see our valentine’s present for this year. those who have ever had a cup of coffee with my darling should be laughing their hearts out by now :)

Oh, deer!8 people like this post.


nobenega dvoma ni, katere marmelade so (poleg domačih) najboljše na svetu. sama z veseljem uporabljam njihove kozarčke tudi potem, ko marmelade že zdavnaj ni več. primerni so predvsem za shranjevanje pisanih začimb (od kar sva z bivšo cimro nekoč po stropu lovili kuhinjske črve, tudi sicer fanatično vso odprto hrano shranjujem v zaprtih steklenih kozarcih). za lažje razločevanje vseh vrst curryjev, masal in paprik, kozarčke opremim še s svojimi napisi. kuhanje z lepimi pripomočki je nedvomno zabavnejše!

there is absolutely no doubt which marmelades (aside from homemade ones) are best in the whole world. i like to use their jars even after the content is long gone. they are especially useful for spice storage (ever since my ex roommate and i were trying to kill the army food worms climbing around our kitchen ceiling one morning i fanatically keep all my food in glass jars). in order to distinguish all the curries, masalas and peppers i just put some paper labels on them. cooking with nice accessories always makes more fun!

St. dalfour afterlife2 people like this post.


pa sem rešila življenje še enemu dolgočasnemu revežu iz pisarne. v modri preobleki je dobil mesto v novem kabinetu. tokrat sem ga pozabila fotografirat pred prenovo, ampak mislim, da tale model poznate vsi. in ja, seveda je iz Stola Kamnik.

i saved another boring office chair’s life. all dressed up in blue it got it’s place my new study. this time i forgot to take the ‘before’ pictures, but i think you have all seen this model before (this mostly goes for my slovenian readers). and yes, of course, it was made in Stol Kamnik factory.

Stolov ni nikoli preveč ali stol no.21 person likes this post.


po debelem letu večernega igranja stare mame s kvačko v roki, je odeja končno dobila svojo pravo podobo! kar težko verjamem, ampak je res je tam – vseh 130 x 200 cm :)

after a long year of playing around with my crochet hook the blanket finally took on it’s final form! i find it hard to believe but it is really there – all 130 x 200 cm of it :)

Dopolnjeno je5 people like this post.


po mesecih čakanja, Aninem trudu in Vanjini požrtvovalnosti (hvala obema!) sem končno dočakala svoja dva rexa! just beautiful.

rex1 person likes this post.


končno sem tudi jaz iz naftalina potegnila šivalni stroj in po teh navodilih sešila blazine iz blaga, ki je ostalo od preoblačenja stola. ja, mi control freaki pač potrebujemo matching stvari v prostoru … :)

matching blazineBe the first to like.


danes je poseben dan! ne samo, da je tole 100ta objava na mojem blogu (kmalu pričakujem še 500ti komentar), pravkar je tudi kuhinja dobila svojo novo preobleko! kar ne morem verjeti, da nam je uspelo v 1. nadstropje čez balkon spraviti 4 metre dolg pult! da svojih podvigov z bor mašino sploh ne omenjam …

100!1 person likes this post.


spet hvala ninileni. tokrat sem izpod njenih prstov dobila super nove tematske ilustracije, ki predstavljajo različne prostore v stanovanju.

za na vrataBe the first to like.


še par fotk. moram izkoristit, dokler se vam zdi zanimivo ;)

stanovanje v malem, drugičBe the first to like.


par obljubljenih utrinkov …

stanovanje v malemBe the first to like.


Končno sem ga dočakala, ptiča kardinala iz studia Lumadessa! Priletel je danes, nepoškodovan :) Hvala Joshu tudi za prijazno sporočilo.

Thank you Josh, I absolutely love my print!

ptič, ki je preletel atlantikBe the first to like.


danes se premakne ura. prihaja čas poletja, čričkov in dišečih večerov. zato z največjim veseljem najavljam otvoritev sezone mojega balkona!

poletni časBe the first to like.