Archive results for the 'črke' category/tag:

Pred kratki sem pri pospravljanju starih predalov naletela na pravo malo bogastvo – celo mapo že davno pozabljenih letrasetov! Kljub temu da gre za prastaro tehnologijo, sem se s pravim retro veseljem lotila barvanja, kombiniranja, centriranja in fejkanja strešic. In omg, če je kdo slučajno že pozabil – časi pred računalniki so bili resnično zamudni …

When i was cleaning one the drawers i came across a small fortune – a whole map of old letrasets! It didn’ take long before my retro spirit kicked in and i started transfering the letters on paper, making cominations and trying to fake the Slovenian č, š  and ž letters. And omg, I must say – good old days were really extremely time-consuming …

Letrasets



3 people like this post.


Tokrat o črkovnih dekoracijah.

This time i wrote about making letters decoration.

Nedelo 02



13 people like this post.


ali se tudi vam kdaj zgodi, da se med telefonskim pogovorom ali pa kar tako, ko ste zamišljeni, igrate s sponkami za papir? med prsti nastajajo spreminjajoče se zmečkane oblike, od časa do časa pa pustijo tudi kakšno grdo vreznino zaradi premočne želje po nemogočih umetninah. no, sama se nedvomno prištevam med mečkalce sponk in včeraj sem se odločila, da …

Sponke



5 people like this post.


v sredo je iz tiskarne prišel še topel razlog moje odsotnosti na blogu v preteklih tednih – knjiga Kemometrija. Da ne bo pomote, niti slučajno se ne razumem na statistične metode obdelav podatkov, sem pa se naučila, kaj pomeni do onemoglosti popravljati matematične formule, grafe, tekst, fotografije, kazala in indekse :) ampak sedaj je vse hudo že pozabljeno in je kar fino videt rezultat svojega truda!

*knjiga je na slovenskem knjižnem sejmu 2010 prišla v ožji izbor za najlepšo slovensko knjigo v kategoriji znanstvene in stvarne literature

kemometrija



Be the first to like.


bojim se, da so ribe dobile konkurenco v obliki lisic :) stavim, da se leni pes skriva v sneženih kupih pod mojim blokom … je že uradno – hočem poletje!

typographic fox



Be the first to like.


font

včeraj me je spet premamil konzorcij in postala sem ponosna lastnica nove knjige o tipografiji. danes se že pridno učim o značilnostih klasičnih črkovnih vrst, o razlikah med serifi in tipi neserifnih oblik. oh yes, how geeky of me but i love it!

i heart typography



Be the first to like.


tortura_dela

zadnje čase se mi zdi, da bi lahko kar v službo prijavila začasni naslov …

tortura



Be the first to like.


crke

še ena kombinacija … :) :)

scrabble 2



Be the first to like.


kombinacije-skupaj

na kovinskih vratih v službi bivajo črke. čisto prave, z magnetnimi hrbti. na žalost črkovna druščina ni popolna – nekatere se ponavljajo, spet druge so se izgubile neznano kje. zgornji nabor je torej postava, s katero razpolagamo. igrišče predstavlja celotna površina vrat, pravila so jasna. iščejo se stavki, ki izgubljene magnete povežejo v smisel. tole so dosedanji rezultati. vabljeni k igri!

scrabble



Be the first to like.


frische-fische2

pešci so dobili družbo! ko si stavek skušam večkrat na hitro ponoviti v glavi, me zapletajoči se jezik prav nesramno po proustovsko ponese v 3. letnik tečaja nemščine v pionirskem domu. takrat se mi ponvljanje niti slučajno ni zdelo tako zabavno kot danes … :)

frische fische



Be the first to like.


blabla

včasih se mi zgodi, da poslušam nekoga, potem pa počasi odtavam, se zagledam v levi zgornji kot in se zavem, da je vse kar mi odmeva po glavi …      … zgornja slika.

khm …



Be the first to like.