Dežela paprik, ajvarja, pleskavic, vešalic, klobasic in mesa nasploh, đevrekov, lubenic, mastike, razmajanih jugotov, stoenk, divjega prometa, potepuških psov, minaretov, pravoslavnih ikon in starodavnih cerkva, ohridskih biserov, cirilice in švicarskih gastarbajterjev. divje, zabavno, poučno in nostalgično!

Macedonia is a country of peppers, ajvar, watermelons, all kinds of meat, đevreks, mastika, old yugo and zastava cars, wild traffic, stray dogs,  minarets, orthodox icons and churches, ohrid pearls, cyrillic alphabet and ‘gastarbeiters‘ from switzerland. it was wild, instructive and full of fun!

МAКEДOHИJA8 people like this post.


8 Responses to “МAКEДOHИJA”

 1. Hej punca, nisem vedla da si šla v moji deželi :) lepo! upam da si se imela fajn! Pozdravček :)

 2. evasardina

  July 26th, 2011

  oj, ljupka! ja, ko smo šli na počitnice, sem se večkrat spomnila nate. makedonija je super!

 3. Makedonija je pravljična in nostalgična, polna o.d.l.i.č.n.e. hrane in prijetnih ljudi.Čas se ustavi in zemlja objame.

 4. Hehe, hecna mi je prva fotka: črtasti strici in prav tako črtaste lubenice – kot da bi se zmenili. :)

 5. evasardina

  July 28th, 2011

  gola > se popolnoma strinjam!
  vanja > hahaha, a ne de? čist so zabavni. tržnica je bila sploh zakon. ful se dogaja, se mi zdi, da folk kar živi tam – kosilo, šah, debate, prepiri … dariotu je ena žanička takoj rakijo dala za probat, k je rekel, da je iz slovenije!

 6. Jaz pa bi en žakelj oriĐinalne tucane paprike, prosim :-) (sliki 8 & 9)

  Mi2 sva letos obredla Bosno in Črno Goro vse do albanske meje (Skadarsko jezero, Ada Bojana), like-it! Drugi leto najbrž naprej :-)
  Zanimivo, da o Makedoniji ni “mlačnih” vtisov. Običajno je 100 % navdušitis, sem pa leto slišala tudi nekaj razočarano-žalostnih. Bo treba preverit osebno :-)

 7. O kolk fajn fotke! Še posebno sta se mi vsedli št.3 in 13. Kako naključje!! Drugače mam pa tudi jaz eno fotko iz brivnice, nekaj podobnega tvoji. Moja je bila posneta v Ulcinju, medtem ko sem čakala da mojega dragega malo uredijo :-). Kolk škoda, da takih brivnic pri nas ni več. V tisti “moji” je bilo na kupe skrivnostnih flašk, kremic in podobnih reči…..pa nič znanih blag. znamk ala nivea in podobno, ampak same eksotike in domači zvarki (predvidevam) v starih steklenih flaškah.

 8. evasardina

  August 1st, 2011

  SovicaOka > ja, paprika je čist druga kt ta, ki se jo kupi pri nas!
  Valentina > hvala! ja, sam je blo scarry pri brivcu, ne vem, če sta bla fanta prepričana… današnja mladina je kr razvajena ;)

Add Your Comment