Včasih se stvari postavijo na svoje mesto šele takrat, ko za to resnično nastopi pravi čas. Tole knjigico sem našla v smeteh pod našim blokom le nekaj dni po tem, ko sva se odločila, da uresničiva najino veliko željo – kupiti in prenoviti staro kraško hišo. Ampak ne katero koli, temveč prav tisto, v katero sva se oba zaljubila nekega deževnega dneva, ko sva se sredi dvorišča spogledala in hkrati rekla ‘to je to’. Sledili so dnevi urejanja birokracije, obiskov na banki ter  srečanj s takšnimi in drugačnimi ljudmi. Ves ta čas si velike novice vraževermo nisem upala deliti s vami, da  se ne bi kaj predčasno zalomilo. A zdaj ni več poti nazaj – hiša je najina in avantura z imenom ‘Na Krasu’ se začenja. Fotografije in poročila sledijo!

Lately I’ve been thinking that there is really a right timing for everything. I found this little old book (it is called In Karst) in the trash near my apartment only a couple of days after my boyfriend and I have decided to turn our dreams to reality – we are going to buy and restore an old house in the Slovenian Karst region. But this wouldn’t be just any old house, we found a perfect place that immediately got us saying ‘this is it’. And then the bureaucracy began … The tones of papers we had to sign and all the problems that came along got me so superstitious that i really didn’t want to say anything before it was all done. And now it is – the house is ours and the Karts adventure begins. Photos and reports will follow soon!

Na Krasu9 people like this post.


8 Responses to “Na Krasu”

 1. waw! srečno na poti. se veselimo prispevkov na blogu :)

 2. Na Krasu je vedno lepo. Srečno še naprej ;)

 3. iii. tudi jaz komaj čakam poročila in seveda veliko veselja in ponosa med delom :)

 4. Uuuuuuuuu, čestitke. Miroslav Košuta pa pravi:
  Na Krasu je krasno,
  nikdar ni prezgodaj,
  nikdar ni prekasno;
  vse je zmeraj o
  pravem času,
  na Krasu.

 5. Mihaela

  June 28th, 2012

  Waw, res zelo lepo. In res je tudi, da stvari pridejo k človeku vedno v trenutku, ko jih potrebuje. Zelo všečen je tale današnji zapis. Pa vso srečo pri obnovi hiše.

 6. Čestitke za najbolj fantastično hišo na svetu! (predvidevam, da sta točno tako izbrala ;))
  Na to knjigico sem pa tudi jaz enkrat naletela.. Jo grem prav poiskat! :)

 7. Waau čestitke! To je tudi moja velika želja….enkrat. Kakšno super naključje in čudovita najdba. To je krasen znak :). Želim vama veliko veselja z urejanjem vajine nove hiške in z veseljem bom spremlala potek tukaj na blogu.

 8. Boš kakšno slikco objavila?

Add Your Comment