nobenega dvoma ni, katere marmelade so (poleg domačih) najboljše na svetu. sama z veseljem uporabljam njihove kozarčke tudi potem, ko marmelade že zdavnaj ni več. primerni so predvsem za shranjevanje pisanih začimb (od kar sva z bivšo cimro nekoč po stropu lovili kuhinjske črve, tudi sicer fanatično vso odprto hrano shranjujem v zaprtih steklenih kozarcih). za lažje razločevanje vseh vrst curryjev, masal in paprik, kozarčke opremim še s svojimi napisi. kuhanje z lepimi pripomočki je nedvomno zabavnejše!

there is absolutely no doubt which marmelades (aside from homemade ones) are best in the whole world. i like to use their jars even after the content is long gone. they are especially useful for spice storage (ever since my ex roommate and i were trying to kill the army food worms climbing around our kitchen ceiling one morning i fanatically keep all my food in glass jars). in order to distinguish all the curries, masalas and peppers i just put some paper labels on them. cooking with nice accessories always makes more fun!

St. dalfour afterlife2 people like this post.


6 Responses to “St. dalfour afterlife”

 1. Super ideja! Katero pisavo pa si uporabila za napise? :)

 2. OMG! Skoraj sem že pozabla na to… hehehehe. So pa super nalepkice in se popolnoma strinjam z uvrstitvijo teh marmeljad na zmagovalne stopničke.

 3. eva sardina

  January 20th, 2011

  hahaha, cimerka!
  :D
  jst se pomoje vsakič, ko pogledam na strop v kuhinji spomnim te najine epizode in se začnem sama pri sebi na glas smejat … čeprav takrat je bilo bolj nagravžno kot smešno!

  Carna – zate pa tale link

 4. Haha, s fantom sva imela podobno situacijo stropne golazni in od takrat naprej tudi deževnikov ne maram več (pa tako rada sem jih imela pred tem!). Črvi so groznagrozna stvar. Ko bi tisti kuhinjski vsaj zrsli v čudovite metulje, ne pa molje in muhe. fuj in fej.
  Tvoje začimbe pa seveda zgledajo odlično!

 5. eva sardina

  January 21st, 2011

  tink, vsaka taka zgodba me malo pomiri, da nisem edina, ki se ji je kaj takega že pripetilo. takrat se mi je zdelo, da sem res največja kuhinjska umazanka :)

 6. Vsakič imam doma te marmelade, ampak se nikoli nisem spomnila, da bi jih tako inovativno uporabila

Add Your Comment